Tät, ogenomtränglig djungel. Forsande floder. Höga, kalla berg.

Vår expedition kommer i juli 2014 att ta oss från västra Madagaskar, med start i den lilla byn Ambobaka – genom tät, fuktig regnskog – upp på höglandet i Madagaskar, via Madagaskars högsta berg mount Morokoro, sedan sydost mot den östra kusten av Madagaskar, för att sedan till slut ta oss till slutmålet, staden Maroantsetra.

Vi kommer att göra detta på egen hand och bära vår egen packning. Någonting som oss veterligen aldrig gjorts tidigare. En brittisk expedition genomförde en kortare vandring genom rengskogen under 2012 med ett stort expeditionsteam bestående av guider, kockar, bärare och annan personal. Vi kommer att genomföra denna strapats på egen hand, vi kommer att bära all vår egen packning, laga vår egen mat och navigera själva. Där det finns möjlighet kommer vi stanna till i byar och fylla på våra matförråd – men i huvudsak bär vi med oss det vi kommer att äta från start. För att få tillräckligt med energi kommer vi behöva fiska och äta det vi hittar längs med vägen; frukt, sniglar, myror.
  • Afrika

    madagaskar_Afrika

  • Sverige – Madagaskar

    madagaskar_Sverige

  • Norra Madagaskar

    madagaskar_zoom

Madagaskar

Vi kommer att genomföra expeditionen från västkusten till östkusten i norra Madagaskar vid höjd med ön Nose By. Madagaskar som är något större än Sverige är världens fjärde största ö och ligger utanför Mocanbiqe på Afrikas östkust. Madagaskar har en alldeles egen och speciell natur/fauna gentemot övriga Afrika och innehar heller inga av de större däggdjuren såsom Elefanter, giraffer, Lejon etc.